ÇORUM ORTAKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Ulusal Menü Planlama Uygulama Rehberi

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kurumlarında öğrenci ve çalışanların sağlıklı, güvenli, yeterli ve dengeli/kaliteli beslenmeleri için kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı ve benzeri okul gıda işletmelerinde gıda sunumu şartlarının denetim faaliyetleri İlgi'de kayıtlı Genelge'ye uygun olarak, Genel Müdürlüğümüz İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığınca yürütülmektedir.  Bu itibarla, menü planlama, gıda işletmelerinin denetimi ve gıda hijyeni konusunda gerekli tedbirlerin aksatılmadan alınması için bakanlığın hazırladığı yönergeler takip edilmektedir. 
Ulusal Menü Planlama Uygulama Rehberi

a)Menü Planlama: https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenmehareket-yayinlar1/rehberler

b)Gıda İşletmelerinin denetimi http://merkezisgb.meb.gov.tr/www/gida-isletmeleri-denetimi/dosya/40

c)Gıda Hijyeni: "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"

Bahçelievler Mah. Celal Bayar Cad. Hükümet Konağı Kat2 Ortaköy/ÇORUM - 0 364 491 42 09

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.